Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Nyelv
Hungarian hu
English en

A fal előkészítése a Modern Emulsion, és Estate Emulsion festékek használata előtt

A fal előkészítése a Modern Emulsion, és Estate Emulsion festékek használata előtt

 

A felület előkészítése

Alapozóink (Primer & Undercoat) simábbá teszik a felületet, és biztosítják a gazdagon pigmentált festékeink tartósságát, és tökéletes tapadását is. A négy gondosan kiválasztott alapozó árnyalat megfelelően kombinálva színeinkkel, rendkívüli gazdagságot és mélységet hoz létre.

A legjobb eredmény és ügyfeleink elégedettsége érdekében kérjük olvassa el a Primer & Undercoat használatával kapcsolatos tanácsokat. Általában minden felületen ajánljuk a Farrow & Ball rendszert egy réteg Primer és Undercoat réteggel, majd a kiválasztott szín két rétegével. Újonnan vakolt vagy szárazépítési felületek esetén nem szükséges speciális alapozó termék. Ehelyett először egy hígított alapozó réteget kell felhordani, amelyet két teljes hígítatlan fedőréteg követ.

Mindegyik színünkhöz megtalálható ajánlott Primer & Undercoat a színkártyán vagy a honlapunkon. Bemutatótermünkben festett táblákon mutatjuk be az alapozott és alapozás nélküli felületek közötti különbséget.

Győződjön meg róla, hogy a falfelület sima, tiszta, száraz, por-és szennyeződés mentes. Amennyiben szükséges, a fal csiszolását követően használjon mélyalapozót a megfelelő felület eléréséhez.

Vigye fel a falfesték színének megfelelő árnyalatú Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót, egy rétegben. Az alapozó nem csak előkészíti a felületet a festéshez, hanem a szín intenzitását, és mélységét is kiemeli.

Szárazépítészeti szerkezetek - gipszkarton, gipszvakolat előkészítése:

-          Amennyiben porózus a falszerkezet, hígítsa a  Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót maximum 20% vízzel, és egy rétegben vigye fel a falra az elegyet.  Így tud jó felületszigetelést és tapadást biztosítani.

-          A hígítás aránya függ a fal porozitásától, ezért egy kisebb felületen ajánlatos kipróbálni a hígítási arányt.

-          Végül fejezze be az alapozást egy réteg hígítás nélküli Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozóval.

Korábban már festett, nem porózus falak és mennyezet festése:

-          Amennyiben jelentős a színeltérés a korábbi festék színétől, ajánlott egy teljes réteg  Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót felvinni a felületre, a megfelelő színintenzitás eléréséhez.

Glettelt, fényes, vagy olaj bázisú festékkel festett felületek alapozása:

-          Csiszolást követően használjon mélyalapozót.

-          Vigyen fel egy teljes réteg Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót a megfelelő tapadás, és a végső színélmény eléréséhez.

-          Olyan vakolt felületeken, amelyek porózusak, meszes bázisúak, nem tökéletes minőségűek, de szerkezetileg épek, vigyen fel egy réteg Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer alapozót a felület stabilizálása érdekében.

A festék felvitele:

-          Amennyiben több mint egy doboz festéket használ fel a festéshez, minden esetben nézze meg, hogy a gyártási szám egyezik-e a dobozokon ( a doboz alján). Amennyiben a gyárátsi szám eltérő, a dobozok tartalmát keverje össze, hogy minden apró színeltérést megakadályozzon.

-          Alaposan keverje fel a festéket használat előtt.

-          Két réteg festéket vigyen fel szintetikus ecset, vagy velúrhenger segítségével. Az utolsó réteg festéket  egy irányban vigye fel a felületre.

-          A Estate® Emulsion, Modern Emulsion, Dead Flat, Full Gloss és Estate® Eggshell festékek száradási ideje 2 óra. A következő réteg 4 óra múlva vihető fel a felületre.

-          A festőeszközöket tisztítsa meg meleg, szappanos vízzel!

Fontos! A festéket és az alapozót pigment tartalmuk miatt, tilos csiszolni, mert a végeredmény foltos lehet.

Használjon velúrhengert, vagy szintetikus ecsetet a felhordáshoz.