Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0
Nyelv
Hungarian hu
English en

Kültéri festések ideje

Kültéri festékszínek 132 színben

Elérkezett az idő, hogy megújítsuk kültéri bútorainkat vagy újrafessük a nyílászárókat!

Amennyiben sikerült kiválasztanunk a nekünk leginkább tetsző színt, a legfontosabb munkafázis a festendő felület előkészítése! Alaposan tisztítsuk meg bútorainkat vagy az ablak kereteket, spalettákat, hogy lássuk van-e olyan terület, ami lepattogzódott! Ebben az esetben ezeket a részeket le kell kaparni és ezt a "mélyedést" ( az ép festék és a lekapart rész közötti szintkülönbséget) ki kell tölteni fatapasszal. Ha megszáradt, finoman megcsiszoljuk a teljes felületet, hogy egyenletes tapadó réteget képezzünk.

Alaposan portalanítsuk, majd kezdődhet az alapozás. A Farrow&Ball festékek alapozója gyorsan szárad, de mindenképpen be kell tartani a minimum 4 órás várakozási időt! Ha letelt az idő és egyáltalán nem érzünk minimális tapadást sem, akkor felhordhatjuk az első fedőszín réteget. Használhatunk ecsetet vagy rövidszőrű hengert is. Szórópisztollyal is csodálatos eredmény érhető el, de ehhez megfelelő gép és szakértelem is szükséges.

Az első réteg festék után szintén várnunk kell minimum 4 órát. Nagyon fontos a száradási idők betartása, hogy minden réteg megfelelően kapaszkodjon az előzőhöz, de ki tudjon száradni!

A második fedőréteget is tehát csak akkor vigyük fel, ha ujjunkkal megnyomjuk a felületet és nem érzünk tapadást.

Amikor felhordtuk a második réteget, már csak meg kell várnunk, amíg megszárad és készen is vagyunk!

Az Exterior Eggshell festékekre a gyártó minimálisan 6 év garanciát biztosít! A festék ellenáll az UV-nek, gombáknak, a szélsőséges időjárásnak! Ha megfelelően készítettük elő a felületet, 6 évig biztosan nem fog felpattogzódni!